GH Beginnerscursus

EIGENZINNIG – BUITEN – BEWEGEN – SAMEN – HUMOR – SPORTIEF -AANDACHT VOOR JEZELF – ACTIEF – OPNIEUW BEGINNEN – DOEN!

Even eruit en je gaat opnieuw beginnen?

Of ga je voor het eerst starten met hardlopen?

Train dan ook mee met ´Gezond Hardlopen´!

Op maandag 22 januari starten we met onze trainingen voor (her)beginners. 

Startplek: GH kantine, St Annastraat 582, zij-ingang.
Starttijd: 19.30 uur.
Trainers: Piet van Orsouw en Dianne Thoonen.

We trainen elke maandag. De cursus duurt 22 weken en loopt tot eind juni. Dit geeft een degelijke en voorzichtige opbouw van je conditie als resultaat. Ons motto: Op naar de zomer! 

Wil je ook meedoen of wil je meer info, stuur ons dan een mail met je aanmelding en/of vragen. Ons mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


KENMERKEN VAN ONZE GH-BEGINNERSCURSUSSEN:

We trainen aan de hand van een uitgebreid beginnersschema om na 20 weken 35 á 45 minuten onafgebroken te kunnen hardlopen.

Gedurende deze cursus is snelheid niet belangrijk, je gaat met name je duurvermogen trainen; Er wordt gedurende de trainingen veel aandacht besteed aan beweeglijkheid (lenigheid); We gaan ook werken aan je looptechniek en je loophouding om enerzijds blessures en stress te vermijden en anderzijds efficiénter en meer ontspannen hard te lopen;

We hanteren het samen uit - samen thuis principe. Er is dus aandacht voor de snellere én de minder snelle lopers. Dus je traint op jouw niveau met de loopsnelheid die bij jóu past;

Uiteraard gaan we trainen met als uitgangspunt dat het hardlopen plezierig moet blijven. Dus niks moet, wel leer je luisteren naar je lichaam (vooral mannen hebben hier nog wel eens moeite mee!). In een groep trainen werkt bovendien stimulerend en is ook nog eens leuk.

De trainingen zijn zo opgebouwd dat je, als je wilt, na de 20 weken probleemloos aan een 5 km-loop kunt meedoen.

Het schema kent de wekelijkse groepstrainingen (één groepstraining per week) en huiswerktrainingen (één training per week) die je zelf, eventueel met mede(her)beginners, kunt doen.

Ben je Beginner-af dan bieden we vervolgtrainingen aan met een trainingsschema dat aansluit op deze cursus.

Uitgebreide informatie en uitgangspunten van onze beginnerstrainingen vind je in ons Hardlopershandboek voor Beginners ´Samen Uit, Samen Thuis´, dat aan onze beginners wordt aangeboden. Dit handboek bevat als het ware onze complete beginnerscursus, behoudens daadwerkelijke begeleiding door de trainer. Met dit handboek kun je zelf aan de slag als Echte Beginner voor het geval je niet kunt deelnemen aan onze beginnerstrainingen hier in Nijmegen. Een idee is dan om bij jou in de buurt een hardloopclub te vinden om daar de begeleiding door een trainer te regelen. Meer info over ons Hardlopershandboek vind je op onze website onder de kop Samen Uit, Samen Thuis.