Hardlopen in Portugal

HARDLOPEN IN PORTUGAL

Wil je de sleur écht doorbreken en even alles vergeten, eens lekker uitwaaien?

Dan is ons HardloopEvent in Portugal voor jou dé kans om heerlijk te ontspannen!

We organiseren elk jaar een of twee hardloopevenemten in Portugal of elders in Europa.

Als hardloper en trainer beleef ik veel plezier aan het verzorgen van hardlooptrainingen. Trainingen voor mensen die op een leuke en verantwoorde manier hun conditie en gezondheid willen verbeteren en vooral ook willen ontspannen, lekker sportief bezig willen zijn.

In de ándere omgeving van Madalena en Porto (Noord-Portugal) kun je even je zorgen vergeten en de in NL opgebouwde stress van je afgooien. Het jachtige bestaan een weekje inruilen voor ontspannen en écht de tijd nemen. Door aan de hand van een aantal activiteiten deel te nemen aan de Portugese manier van leven laad je je accu weer helemaal op en kun je alles aan!

Eind september 2009 zijn we met een enthousiaste groep mensen neergestreken in Madalena, een dorpje gelegen onder Porto aan het strand van de Atlantische Oceaan. Daar zijn volop mogelijkheden om lekker te ontspannen zoals fietsen, hardlopen, wandelen, volop cultuur, de stad Porto en nog veel meer.

Vanaf die tijd maken verschillende groepen met veel plezier de stranden van Portugal en de stad Porto 'onveilig'. Inmiddels zijn we daar een beetje ingeburgerd en kennen sommige Portugezen ons als 'de Nederlandse Hardlopers van Correr é Saudavél'!

 

Naar keuze in ons programma:

 • Gedifferentieerde hardlooptrainingen op basis van conditie van de deelnemers; zoals een training aan het strand, een heuveltraining of een training op de atletiekbaan in de stad Porto
 • Verkennen van de stad Porto met eventueel de rommelmarkt op zaterdagmorgen en een bezoek aan een overdekte permanente markt, winkelen in het centrum
 • Een prachtige fietstocht langs de oceaan met o.a. een bezoek aan een typisch Portugees vissersdorp (fietsen zijn aanwezig)
 • Bezoeken van één van de grootste regionale markten op maandag in het stadje Espinho of Carvalhos,
 • Avondwandeling(en) langs het strand
 •  
 • Deelname aan een hardloopwedstrijd in of nabij de stad Porto, waaronder de marathon
 • Een bezoek aan de portkelders in Vila Nova de Gaia
 • Fadoavond in gezellig restaurant/café
 • Voor de liefhebbers de mogelijkheid om (op eigen kosten) te golfen bij een van de golfclubs nabij Madalena
 • En al wat verder mogelijk is en dat is veel!
 •  

Wie aan Portugal denkt, denkt aan lekker eten en drinken, voetbal, maar vooral ook aan de zee. Portugezen hébben iets met hun zee. De oceaan, het strand, ontdekkingsreizen van Portugezen in de geschiedenis. In de Portugese cultuur is de sterke band met de oceaan verweven met het alledaagse bestaan. De zee wordt bezongen in de muziek, breed verwoord in de literatuur en genuttigd tijdens het eten, getuige de vele soorten vismaaltijden. Wij gaan deelnemen aan dit gevoel en zelf een band opbouwen met de oceaan en de Portugese stranden.

Het leven van de Portugezen speelt zich overdag af op straat en op het werk, waardoor het veelal een levendige en meestal vrolijke chaos is in stad en dorp. Omdat Portugezen bijzonder nieuwsgierig zijn en graag en veel praten, zijn er overal cafeetjes waar tijdens de vele gesprekken volop koffie en andere zaken worden genuttigd. Wij doen hier gedurende onze vakantie vrolijk aan mee!

De Portugezen staan verder bekend om hun lekkere eten en drinken, waarvan wij uiteraard ook zullen genieten. Behalve het ontbijt en de lunch (pakweg zes uur) kennen ze twee warme maaltijden per dag, overdag (tussen half één en twee uur) en ’s avonds vanaf acht uur. Tussen de middag is dit voor veel werkenden ‘O  PRATO  DO  DIA’ (de bord van de dag) in de vele cafeetjes vlakbij het werk.

Veel mensen die de stad PORTO bezocht hebben, krijgen een gevoel van heimwee op het moment dat deze stad in een gesprek aangehaald wordt. Wellicht is het de gemoedelijke drukte op straat, in het beeld van een rijke historie die de straten in het centrum oproepen? Of de vaak schilderachtige uitzichten op een stad die op heuvels is gebouwd, de vele vrolijk/melancholische klinkende gesprekken in de cafeetjes, de fado…Uiteraard is er voor ons gelegenheid om Porto te bezoeken én zelf dat gevoel te ervaren en misschien wel nooit meer los te laten…

 

Portugezen zijn voortdurend op zoek naar nieuwe spulletjes die ze kunnen gebruiken, op jacht naar koopjes en speciale aanbiedingen. Behalve kopen willen veel Portugezen ook graag verkopen. Het gevolg is dat je op diverse plaatsen (grote) winkelcentra en letterlijk overal (pogingen tot) winkeltjes aantreft. Daarnaast zijn er doordeweeks voortdurend markten en marktjes in de buurt waar je naast vis, vlees, groente en fruit allerlei spulletjes kunt kopen, van een driedelig pak tot en met levende eendenkuikens. In onze doe-vakantie krijg je de kans om je onder te dompelen in de grootste regionale markt in ESPINHO, een stadje nabij Madalena.

Door GH kan onder meer daarvoor geregeld worden:

 • Vliegreis plus vervoer naar en van vliegvelden
 • Onderdak in appartement of pension vanaf circa 25 tot 35 euro per nacht incl. ontbijt
 • Vervoer in Portugal (circa 50 euro voor een week op basis van fijnmazig openbaar vervoer (metro, trein, tram, bus)
 • Eten en drinken en versnaperingen gedurende de dag (vanaf 25 euro pp per dag)
 • Gebruik (o.a. fiets) en of koop benodigde attributen voor ons programma, organisatie en begeleiding en natuurlijk de trainingen

U wilt graag meer weten?  Mail dan vrijblijvend naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.