Over ons

Hallo, mijn naam is Piet van Orsouw, gediplomeerd hardlooptrainer en fanatiek hardloper.
Welkom op onze website!

Ik ben ervan overtuigd dat hardlopen meer is dan alleen 'kilometers rennen'. Hardlopen is voor mij een goed middel om gezonder door het leven te gaan, zowel fysiek als tussen de oren. Mijn idee is om samen met mensen meer uit de sport hardlopen te halen. Dit doe ik door recreantbeginners verantwoord te leren hardlopen en hardlopers verder te ondersteunen aan de hand van de Gezond Hardlopen-methode.

De Gezond Hardlopen-methode voorziet in veel aandacht voor beweeglijkheid en coordinatie. Snelheid is minder belangrijk, wel voorop staat ons 'Samen Uit, Samen Thuis'-principe!

De Gezond Hardlopen-methode wordt toegepast door een grote groep beginnende en gevorderde hardlopers die met veel enthousiasme bij mij begonnen zijn met hardlopen. Zij hebben al trainend samen met mij Gezond Hardlopen mee helpen ontwikkelen. Veel van onze ex-beginners lopen overigens nog steeds en noemen zichzelf terecht en met trots hardloper.

BEGINNERSCURSUS

Allereerst wil ik aandacht vragen voor onze GH-Beginnerscursussen die regelmatig starten. Het lijkt zo gemakkelijk, hardlopen, maar beginnen met hardlopen is dat zeker niet. Ook dit najaar zijn we weer aan de slag gegaan met enthousiaste mensen in de wijk Brakkenstein onder het Motto 'Van Winterdip naar Zomer VIP'. 

Veel Ex-Beginners hebben inmiddels met veel succes hun testloop, 30 tot 35 minuten onafgebroken hardlopen, met succes afgerond. Iets wat voorheen eigenlijk nauwelijks denkbaar was? Hartstikke goed maar wel met één nadeel, ze kunnen zich dan niet meer beroepen op de titel 'échte beginner', ze worden vanaf dan échte hardlopers genoemd en gaan nu vrolijk als gevorderden verder!

Op verzoek van nieuwe enthousiaste Beginners starten we regelmatig met nieuwe Beginnersgroepen. Meer info hierover vind je onder de knop GH Beginnerscursus.

Heb je interesse of wil je ook meedoen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken .

HARDLOPERSHANDBOEK VOOR BEGINNERS

Gezond Hardlopen is het jaar 2010 goed begonnen met het uitgeven van ´Samen Uit, Samen Thuis´, ons Hardlopershandboek voor Échte Beginners. In dit boekje vind je onder meer een complete cursus Hardlopen voor Beginners inclusief een beginnersschema om in pakweg drie maanden op een goede manier een duurconditie op te bouwen van nul naar vijf kilometer. Ervaringen van vele Beginners die je voor gingen zijn hierin verwerkt. Uitgelegd wordt verder hoe je door te beginnen met hardlopen je conditie en je gezondheid verbetert en daarmee aan je nieuwe en juiste balans werkt. Meer over dit unieke handboek vind je op het blad GH Beginnershandboek. 'Samen Uit, Samen Thuis' is verkrijgbaar via Gezond Hardlopen door een mailtje te sturen.

START IN 2007

2007 Is het jaar waarin Gezond Hardlopen voor het eerst zelfstandig trainingen in Nijmegen verzorgt. Op maandagavond 8 januari van dit roemruchte jaar zijn we om 19.30 uur vanuit het sportgebouw van Nijmegen Atletiek vertrokken voor onze eerste training! Inmiddels zijn er op verschillende dagen in de week mogelijkheden om bij Gezond Hardlopen te trainen (zie de trainingsroosters en de trainingstijden). Ook enthousiast? Stuur ons dan een mailtje zodat we je kunnen uitnodigen om eens vrijblijvend mee te trainen, als gastloper en zonder verplichtingen!

Sinds september 2014 beschikken we over onze eigen GH-kantine en startplek aan de St Annastraat 582!

 

GEWOON VERDER IN 2016

In 2016 gaan we uiteraard enthousiast door met hardlopen in Nijmegen. Ook dit jaar weer passen we tijdens onze trainingen de gouden regels ´Samen uit - Samen thuis´ en ´het moet niet, het mag´ toe. Immers, trainen is zoveel méér dan alleen zo snel mogelijk rennen van punt A naar punt B.

Ook dit jaar zullen veel Gezond Hardlopen atletes/n deelnemen aan wedstrijden als de Marikenloop (de mannen staan traditioneel aan de kant bij deze wedstrijd) en de Zevenheuvelenloop. We doen bovendien met zijn allen mee aan de Stevensloop, een gezellig hardloopgebeuren in het centrum van Nijmegen. Onze clubkampioenschappen zullen ook deze zomer weer plaatsvinden in de vrom van GH-jubelfeest, tot roem en glorie van de deelnemers!

Al met al meer dan genoeg (al of niet) roemruchte hardloopkilometers die we op geheel eigen Gezond Hardlopen wijze zullen weglopen in 2016!!!